slika-13-609261.jpg

TUNIS LETO 2018


Republika Tunis ima izuzetan položaj u severnoj Africi: sever i severoistok ove arapske države okružuje oko 1300 kilometara obale na Sredozemnom moru, dok se na zapadu graniči s Alžirom, a na jugoistokuistoku s Libijom. Oko 40 odsto južne i jugozapadne teritorije zemlje pokriva pustinja Sahara, dok je ostatak od 60 odsto površine zemlje veoma plodan i pogodan za poljoprivredu. Planinski venac, koji predstavlja deo istočnog Atlasa, dijagonalno preseca zemlju i oštro deli pustinjsku od mediteranske klime. Glavni grad se takođe zove Tunis, kao i obližnje jezero i veliki zaliv u kojem je prestonica smeštena. Priča se da ime Tunis potiče od berberske reči ''prenoćiti''. Tunis ima preko 10 miliona stanovnika. Tunižani govore arapski književni jezik, ali se dobro služe i francuskim, engleskim, nemačkim, italijanskim i ruskim jezikom.Posle burne istorije obeležene raznim osvajačima, Tunis sredinom prošlog veka postaje nezavisna država, a 1957. godine proglašena je Republika Tunis sa Habibom Burgibom kao predsednikom, koji je na čelu države ostao trideset godina. Zamenio ga je doskorašnji predsednik Zine El-Abidine Ben Ali, da bi nakon nemira 2011. godine na čelo države došao Mohamed Monsef Marzuki kao treći predsednik nezavisnog Tunisa.

Cenovnik Tunis

slika-16-233378.jpg

EGIPAT LETO 2018

Republika Egipat je arapska država koja se nalazi u severnoj Africi, između Sredozemnog i Crvenog mora. U velikoj meri naslanja se na Bliski istok jer Sinajsko poluostrvo predstavlja sponu između dva kontinenta, Afrike i Azije. Glavna karakteristika ove zemlje je veliki kontrast između doline i delte Nila (koji teče s juga prema severu) i Sahare, zapadno i istočno od reke. Glavni grad je Kairo koji je najveći grad u Africi. Službeni jezik je arapski, a Egipćani se dobro služe engleskim i ruskim jezikom.Republika Egipat je arapska država, površine 1.001.450 km², smještena u sjevernoj Africi između Sredozemnog i Crvenog mora. Glavna je značajka ove zemlje veliki kontrast između doline i delte Nila i okolnih pustinjskih prostora. Dolina Nila proteže se od juga prema sjeveru kroz pustinju i najveća je oaza na svijetu. Dno doline čini nekoliko viših prirodnih terasa i naplavne nizine. Glavni grad je Kairo. Egipat ima 80.335.036 stanovnika. Službeni jezik je arapski, a uz to veoma dobro govore i ruski. Od 1953. godine Egipat je neovisna država, uređena kao predsjednička republika. Prilikom postizanja nezavisnosti države, predsjednikom je postao G.A.Nasser. Nakon izbora na vlasti su Mubarakova Narodnooslobodilačka stranka i njezine lijeve saveznice. Hosni Mubarak predsjedao je od 6. listopada 1981. do 11. veljače kada je s položaja odstupio nakon snažne revolucije koja je ujedinila milijune Egipćana. Privremenu vlast u zemlji preuzelo je vojno vijeće, koje održava političku i ekonomsku situaciju stabilnom.

Cenovnik Egipat

Cenovnik 2 Egipat

_sp-spanija-majorka-najbolje-letovanje.jpg

SPANIJA LETO 2018-Majorka i Costa Brava


Majorka je najveće špansko ostrvo a nalazi se u Balearskom arhipelagu zajedno sa Ibicom i Menorkom. Ima izuzetno pogodnu klimu sa dugim i suvim letima. Izuzetan geografski položaj učinili su da ovo ostrvo pored vrlo prijatne klime ima i bujnu vegetaciju, ko i čisto plitko mre sa prirodnim peščanim plažama. Glavni grad ostrva je Palma koja je ujedno i najveća luka, kao i administrativi centar . Nalazi se na južnoj obali u istoimenom zalivu. Simbol Palme je svakako poznata katedrala koju ostrvljani zovu "la Seo" – delo velikog majstora Gaudija. Majorka je ostrvo s dva lica. Prvo krije riznicu najuzbudljivijih istorijskih događaja, veštinu lokalnog stanovištva da od prirodnih darova naprave raj za turiste. Drugo lice je ono koje pored kristalno čiste vode i kilometarskih peščanih plaža nudi i dobru zabavu. To se najbolje obajšnjava lokalnom izrekom "noć se nikada ne završava".
Costa Brava
Najpoznatije i najposećenije letovalište u Španiji sa obalom dugom 40-ak km proteže se severno od Barselone. U našoj ponudi možete pronaći čuvena letovališta poput Ljoret de Mar-a, Santa Suzane, Kalelje.Obalu Katalonije ne čine samo duge urbane peščane plaže pune turista. Nas su još više fascinirale skrivene uvale i predivna priroda o kojoj verovatno niste mnogo čuli. Sever Kosta Brave je nebrušeni dijamant zapadnog Mediterana. Najlepši deo ove obale “Plaže zlatog trougla” uspeo je da sačuva šarm i lepotu starih luka i ribarskih naselja prepoznatljivih po opuštenoj lokalnoj atmosferi i izvrsnoj gastronomskoj ponudi. Prirodni ambijent urbanizovan je taman toliko koliko je elitni turizam zahtevao.U ovoj oblasti se nalaze i mesta koja treba posebno izdojiti zbog svog značaja: Girona – koja je jedan od najstarijih gradova Katalonije sa predivnom Jevrejskom četvrti, Figueras – rodno mesto Savadora Dalija, Empuries - antički grad iz grčko rimskog perioda. Glavni turistički centri ove oblasti su: Rose, Palamos, Platja d´Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.Cenovnik br. 1. Majorka avio 
Cenovnik br. 2. Costa Brava - avio
Cenovnik Costa Brava - bus

turska_alanja_letovanje.jpg

TURSKA LETO 2018.

Popularna i za porodice povoljna destinacija Turska leto 2018, pruža najbolji odnos cene i kvaliteta usluge.Naša agencija i ove sezone ima veoma bogatu ponudu za letovanje u Turskoj 2018. U slučaju da ste odlučili da svoj odmor ove godine provedete u Turskoj, mi smo tu da Vam preporučimo i pomognemo da izberete konkretno letovalište u Turskoj koje će biti u skladu sa Vašim željama i mogućnostima.Aranžmani obuhvataju avionski prevoz (direktan čarter let do Antalije) i smeštaj u izabranom hotelu. Hoteli sa All Inclusive uslugom imaju velike popuste i akcije. Na stranicama našeg sajta možete pronaći cenovnike za Antaliju, Alanju, Belek, Kemer, Side, Kušadasi, Bodrum i Marmaris, ali se i svakodnevno možete informisati o specijalnim ponudama i popustima.Turska je zemlja čiju obalu zapljuskuju četiri mora, jedina koja se prostire na dva kontinenta, dom raznih kultura i svetske civilizacije stare preko deset hiljada godina, ali i mesto gde se dodiruju tri kontinenta starog sveta. Ima obalu koja je dugačka više od 8000 km.Turistički centri rasprostranjeni na Egejskom moru imaju brojne prirodne plaže i uvale naročito oko Bodruma gde se nalaze polja pamuka i maslina.Kušadasi upotpunjuje ponudu blizinom istorijskog grada Efes, crkve Bogorodice. Marmaris nudi dobar noćni život i peskovite plaže zlatne boje.
Cenovnik br. 1. Kusadasi - Sarimsakli autobus 
Cenovnik br. 2. Kusadasi autobus
Cenovnik br. 3. Alanja - Kemer - Lara - Side - Belek
Cenovnik br.4. Alanja
Cenovnik br.5. KemerPowered by WebExpress